top of page
Forest

Mikä on maaperän ravintoverkko?

Maaperän ravintoverkko on maaperän biosysteemi. Se koostuu erilaisista mikro-organismeista, jotka yhdessä kasvien kanssa ohjaavat ekologisia prosesseja maaperässä.

Tasapainoinen maaperän ravintoverkko tukee kasvien tervettä kasvua kierrättämällä ravinteita ja parantamalla maaperän rakennetta. Se myös ehkäisee tautien ja tuholaisten kehittymistä ja hillitsee rikkakasvien kasvua. 

Tavanomaisissa maatalousjärjestelmissä maaperän ravintoverkko heikkenee tai jopa tuhoutuu maanmuokkauksen ja kasvinsuojeluaineiden käytön vuoksi.


Luettelo maaperän biologisen lähestymistavan eduista on pitkä ja vaikuttava!

Tasapainon maaperän ravintoverkon edut:

Tämä lyhyt video kertoo yksinkertaisella tavalla maaperän ravintoverkosta ja sen hyödyllisistä vaikutuksista kasvien ja maaperän terveyteen. Videolla on myös suomenkielinen tekstitys. :)

Soil Food Web menetelmästä

Soil Food Webin lähestymistavan maaperän uudistamiseen on kehittänyt ekologi ja mikrobiologi, tohtori Elaine Ingham.

Itse termi on hänen keksimänsä 40 vuotta sitten kun hän havaitsi maaperän eri trofiatasojen organismien väliset suhteet. 

Hän on sittemmin kehittänyt ja menestyksekkäästi soveltanut menetelmää maaperän uudistamiseksi ja maanviljelijöiden auttamiseksi kaikkialla maailmassa. Soilfoodweb-koulu opettaa ja kouluttaa samalla viljelijöitä ja konsultteja menetelmän käytössä.

Screenshot (41)_edited_edited_edited.png
bottom of page